در سالهای اخیر احتمالاٌ راجع به کلسترول مطالب زیادی در روزنامه، مجله ها و حتی فیلم ها شنیده اید. علیرغم این موضوع هنوز افراد زیادی هستند که نمی دانند کلسترول چیست و چگونه بر سلامتی اثر می گذارد و در صورت وجود کلسترول بالا چه اقداماتی باید انجام داد؟
اگر نتایج آزمایش خون خود را گرفتید و کلسترول آن بالاتر از میزان طبیعی بود. مضطرب نشوید! پزشک در این رابطه به شما کمک خواهد کرد. اگر غلظت کلسترول خونتان در محدوده طبیعی باشد، پنج سال بعد این آزمایش را تکرار نمایید. ................................
1- بهبود حس بویایی: پس از رابطه جنسی ترشح هورمون پرولاکتین افزایش مییابد. این هورمون سبب میگردد تا سلولهای بنیادی مغز نورونهای جدیدی را در پیاز بویایی مغز ایجاد کنند. (در دوران شیردهی نیز این بهبودی حس بویایی در زنان مشاهده میگردد) ...........................
نتایج مطالعات به چاپ رسیده در مجله Heart حاکی از آن است که کاهش میزان هورمون تستوسترون
خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی و عوامل دیگر را تشدید می کند.
به نقل از Science Daily ، هورمون تستوسترون یکی از عوامل پرخطر بروز بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود.
محققان با مطالعه روی 930 مرد مبتلا به بیماری قلبی عروقی و بررسی وضعیت آن ها در طول 7 سال دریافتند که کاهش تستوسترون در این افراد بسیار شایع است به طوری که از هر 4 مرد مورد بررسی، 1 نفر دچار کاهش تستوسترون بود.
کاهش هورمون تستوسترون پدیده ای است که با بالا رفتن سن در مردان رخ می دهد و مرگ و میر ناشی از ناراحتی های قلبی عروقی در مردانی که تستوسترون پایینی دارند نسبت به مردانی که میزان طبیعی از این هورمون دارند حدود 2 برابر است و از هر 5 مردی که کمبود تستوسترون دارند حدود 1 نفر دچار مرگ زودرس می شود و این در حالی است که در مردانی که میزان این هورمون در آن ها طبیعی است از هر 8 نفر، 1 نفر (12 درصد) دچار مرگ زودرس می شود.
علاوه بر پایین بودن میزان تستوسترون، سن، مصرف سیگار و وزن فرد نیز می تواند عاملی در بروز مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری قلبی عروقی باشد.
همان گونه که بالا بودن میزان این هورمون برای سلامتی مضر است، پایین بودن آن هم باعث بروز چاقی، بالا رفتن چربی های مضر خون، و مقاومت انسولینی می شود که همگی از عوامل بروز دیابت و بیماری قلبی محسوب می شوند.
خبرگزاری ایسکانیوز (www.iscanews.com)
شادی ذاتی و غم اکتسابی است
پژوهشگران هلندی در بررسیهای خود دریافتند که خندیدن و شادی در انسان ذاتی و غریزی است درحالیکه گریه کردن فرایندی اکتسابی است که آموخته می شود.
محققان "موسسه ماکس پلانک برای روانشناسی زبان" در هلند کشف کردند که ما انسانها برای خندیدن متولد شده ایم و این تمایل غریزی را زمانی که کسی لطیفه ای تعریف می کند نشان می دهیم.
درحالیکه گریه کردن در زمانی که غمگین هستیم در واقع نوع "آواگری احساسی" و فرایندی آموختنی است.
این محققان تاکید کردند که منظور از گریستن، آن گریه ای نیست که نوزاد به محض تولد انجام می دهد.
در این مورد، گریه نوزاد تنها یک واکنش ناشی از یک شوک و یا تلاش برای پیدا کردن اکسیژن است بنابراین با گریه ای که در نتیجه یک غم ایجاد می شود تفاوت دارد.
این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج از 16 داوطلب ناشنوای مادرزاد خواستند که بدون استفاده از کلمات از آواهایی برای نشان دادن احساسات مرتبط با غم، خشم، ترس، آسودگی و آلرژی خود نشان دهند.
این بررسی بر روی 25 داوطلب دیگر بدون مشکلات شنوایی نیز انجام شد. این داوطلبان باید نام هریک از احساساتی را که حس می کردند می گفتند.
نتایج این تحقیقات نشان داد که تنها صدای خنده و نفسی که از روی آسودگی کشیده می شود به راحتی در هر دو گروه ناشنوا و شنوا قابل شناسایی بود درحالیکه آواهای دیگر از جیغ کشیدن ناشی از ترس تا هق هق به سبب غم برای داوطلبان بدون مشکلات شنوایی راحتتر از داوطلبان ناشنوا قابل بیان شدن بود.
خبرگزاری مهر (www.mehrnews.com)
"پریون" (PRION) که مخفف عبارت "ذره پروتئینی مسری" است، در واقع شکل نابجای یک پروتئین طبیعی و بی ضرر (PrPc) موجود در غشای سلولی نورون های مغزی و برخی سلول های دیگر است.
عمل فیزیولوژیک پروتئین طبیعی نامعلوم است. شکل بیماری زای پروتئین (PrPsc) با تغییر شکل فضایی و سه بعدی شکل طبیعی به وجود میآید. این تغییر شکل ممکن است به علت جهش در ژنهای کدکننده پروتئین طبیعی در بدن باشد یا به علت ورود پریون (یا پروتئین غیرطبیعی) از طریق عفونت به وجود آید...............