جدا کردن فلزات سمی از بدن توسط کمپلکسها مکانیسمی در بدن انسان برای جدا کردن بیشتر اتم های فلزات واسطه وجود ندارد . مقادیرکمی از چند فلز واسطه مانند کروم ، مس ، آهن ،منگنز و مولیبدن برای سلامتی انسان ضروری اند .اما ، اکثر فلزات واسطه ، و مقادیر زیادی از تمام آنها ، سمی هستند .در مواردی که انسان مقدار زیادی از یک فلز واسطه را خورده باشد ، پزشک از لیگاندهای چند دندانه ای برای تشکیل کمپلکس با یون این فلز واسطه استفاده می کند . این کمپلکسها مانع می شوند که یونهای فلزی در فرایندهای زیست شناختی بدن مداخله کنند . افزون بر این ، در اکثر موارد بدن قادر است که این کمپلکس را دفع کند ، و به این طریق از شر اتم سمی رهایی یابد . برای مثال ، کلسیم سدیم ادِتات برای کمپلکس کردن سرب به کار می رود . دی مرکاپرول ، آرسنیک ، طلا و جیوه را به صورت کمپلکس در می آورد . پنیسیلامین مس را کمپلکس می کند . بعضی از این عوامل کمپلکس کننده ممکن است مشکل ساز باشند . برای مثال ، فلزات لنتانویید وقتی با لیگاندهای آلی کمپلکس شوند سمی تر هستند تا وقتی که به صورت آزاد باشند.
الکل ها ترکیباتی خنثی هستند . از ترکیبات خنثی دیگر ؛ آلدهید ها ، کتون ها و استر ها هستند . معمولاً الکلها و استر ها به آزمایش 2و4 – دی نیترو فنیل هیدرازین پاسخ مثبت نمی دهند ، اما نتیجه این آزمایش برای آلدهید ها و کتون ها مثبت است . استر ها با واکنشگرهای استیل کلرید و یا واکنشگر لوکاس واکنش پذیری ندارند ، اما الکلها با این دو واکنشگر واکنش انجام می دهند . که این امر سبب سهولت شناسایی آنها از الکلها می باشد . الکل های نوع اول و دوم به سهولت اکسیده می شوند ، اما استرها و الکل های نوع سوم اکسیده نمی شوند . با انجام دو آزمایش لوکاس و کرومیک اسید ، می توان الکلهای نوع اول ، دوم و سوم را تشخیص داد .
برای شناسایی الکل ها ، آزمون های مختلفی وجود دارد که می توان از آنها به آزمون ؛ تشخیص هیدروژن فعال یا تست فلز سدیم ، آزمون آمونیوم هگزا نیتراتو سریم (IV) یا تست سریک آمونیوم نیترات ، تشخیص OH الکلی به وسیله استری شدن یا تست استیل کلرید ، آزمون کرومیک اسید یا جونز ، تشکیل گزانتات ، آزمون لوکاس ، آزمون N – برمو سوکسین ایمید (NBS) و آزمون پریدیک اسید اشاره کرد .
برای مشاهده مطلب به صورت کامل ؛ شامل شرح آزمون های ذکر شده در فوق به همراه واکنش های مربوطه بر روی ادامه مطلب کلیک کنید .
بدون تردید یکی جالبترین و هیجان انگیزترین مباحث دنیای آی تی مبحث شبیه سازی جهان واقعی توسط کامپیوتر و یا Computer simulation می باشد ، که متأسفانه در محافل علمی و دانشگاهی ما بسیار به آن کم بها داده شده است . با این حال ، توسعه وسیع نرم افزارهای شبیه ساز در جهان ، امکان استفاده از این قبیل نرم افزارها را برای عموم مردم ، علی الخصوص کاربران اینترنت فراهم آورده است . به طور کلی نرم افزارهای شبیه ساز آموزشی ، در زمانی که نوع آموزش ، مستلزم پرداخت هزینه بالا و نیز قبول خطرات حاصل از عدم تجربه کارآموزان باشد ، یکی از بهترین ابزارهای آموزشی با کارایی بالا نسبت به آموزش واقعی و استفاده از ابزارهای فیزیکی می باشند .
آزمایشگاه مجازی شیمی Crocodile Chemistry ، آزمایشگاهی مجهز ، با قابلیت های فراوان و کاربری آسان است که اجازه می دهد ، آزمایش های شیمی را بدون رفتن به آزمایشگاه و احتیاج به هیچ وسیله ای به جز رایانه انجام داد .
برای آشنایی بیشتر با نرم افزار و مشاهده لینک دانلود آن بر روی ادامه مطلب کلیک کنید .
یک محقق ایرانی ترکیبات جدید ضد میکروبی نانویی در قالب کرم و اسپری را ساخت.
محقق جوان ایرانی در گفتوگو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس گفت: در این تحقیقات بر پایه فناوری نانو و طی یک فرآیندی و روشی خاص یکسری ترکیبات ضد میکروبی را بسیار ریز تولید و آن را به مایع تبدیل کنیم.
وی افزود: این ترکیبات روی بسیاری از انواع مختلف باکتریها و میکروبها تأثیر خوبی خواهد داشت، حتی حالت اسپور یا حالت مقاوم میکروبها را نیز میتواند از بین ببرد و محیط مورد نظر را استریل کند.
این محقق تصریح کرد: از این ترکیبات ضد میکروبی میتوان در بیمارستانها، در محیط کار و هر مکان دیگری که باید استریل باشد، استفاده کرد.
وی گفت: از قابلیتهای ویژه این ترکیبات نسبت به سایر ترکیبات مشابه آن میتوان به ضد خورندگی و استریل کامل اشاره کرد و اینکه مقاومت میکروبی آن نسبت به سایر ضد میکروبها بسیار کم است.
آقاعلیزاده خاطرنشان کرد: این ترکیبات بسیار انعطافپذیر هستند به گونهای که قادراند به حالتهای مختلفی چون اسپری کرم برای استریل دست و صورت درآیند یا بهصورت دارو هم میتوان از آنها استفاده شوند.
وی گفت: این ترکیبات هنوز به صورت انبوه به بازار ارائه نشده است.
منبع:خبرگزاری فارس
روش تهیه الکترود نقره :
برای کارهای دقیق در آزمایشگاه ، الکترود نقره را باید با فیلمی از نقره ، به شرح زیر پوشانید :
در حدود 100 میلی لیتر محلول نقره نیترات با غلظت 5/3 گرم بر لیتر تهیه کنید . به این محلول با دقت ، کم کم و در حال همزدن ، محلول رقیق پتاسیم سیانید 1/0 مولار اضافه کنید تا آثار رسوب نقره سیانید پیدا شود ( پتاسیم سیانید سمی است ) . الکترود نقره رابشویید ، خشک کنید و چند ثانیه در نیتریک اسید 6 مولار فرو کنید سپس با آب مقطر بشویید . این الکترود را به عنوان کاتد همراه با الکترود نقره دیگر ( به عنوان آند ) در محلولی که آماده کرده اید قرار دهید . شدت جریانی به اندازه 2/0 میلی آمپر از محلول عبور دهید تا سطح کاتد با فیلم نازکی از نقره پوشیده شود . حال الکترود را با آب مقطر بشویید و سپس آن را در آب مقطر قرار دهید .
برای مشاهده مطلب به صورت کامل ، شامل : طرز تهیه الکترود پلاتین ، الکترود نقره - نقره کلرید اشباع و الکترود کالومل اشباع ( الکترود مرجع ) بر روی ادامه مطلب کلیک کنید .