(( معرفی کتاب )) کتاب زیست شناسی پایه: تالیف : علی کمالوند انتشارات : آوای دانش گستر تهران: خیابان انقلاب ،روبروی دانشگاه تهران ، ساختمان ظروفچی، طبقة دوم واحد پنج تلفن: 66492934 تلفکس: 66492934 ویژگیهای کتاب: * توضیح کامل متن کتابهای زیست شناسی و آزمایشگاه 1و2به صورت درس به درس. *بررسی کلیه ی نکات مهم درسی و کنکوری . *گنجاندن تست های مفهومی با پاسخ تشریحی. * آموزش وسنجش کامل بحث ژنتیک ( ژنتیک پیش دانشگاهی-جمعیت- گیاهی) *دارای تست های کنکور سراسری ، آزاد ، المپیادهای زیست شناسی ، با پاسخ تشریحی * قابل دسترسی در کتاب فروشی های معتبر سراسر کشور .
((زیست شناسی پایه با نگرش مفهومی)) تالیف : علی کمالوند |
محققانی از دانشگاه نیوکاسل کشف کرده اند که باکتری ها دارای حس بویایی می باشند . در واقع آنها قادر به تشخیص مواد شیمیایی موجود در هوا که توسط باکتری های رقیب تولید شده است هستند.
محققان امیدوارند که اطلاعات حاصل از مطالعه مربوط به شناسایی ماده شیمیایی در هوا و بیوفیلم برای دانش پزشکی و صنعتی سودمند بوده و کاربرد داشته باشد.به گفته رئیس گروه محققین دکتر ریندرت نایجلند Reindert Nijland ، "این نخستین گواه از بینی باکتریایی" است که قادر به تشخیص رقبای بالقوه است.
گام بعدی تشخیص بینی یا سنسوری است که بتواند بویی را تشخیص دهد. باتوجه به این کشف ، در حال حاضر مشخص شده است که باکتری ها قادر به تشخیص 4 تا از 5 حس می باشند : بینایی ، لمس ، چشایی و بویایی.
ترجمه از : http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100816095719.htm
در این پست می خواهم مطلبی را مطرح کنم که مورد اختلاف بعضی دوستان بوده است . و آن ساختمان انتهای َ5 در ملکول DNA می باشد . آنچه بعضی می گویند این است که ملکول DNA در حالت حلقوی که انتهایی ندارد همیشه دارای نوکلئوتیدهای منوفسفاته می باشد (که معقول است) اما در DNA خطی انتهای َ5 باید تری فسفاته باشد .
اشتباه از آنجا ناشی می شود که تصور بر این است اولین نوکلئوتیدی که جهت پلیمریزه شدن درمقابل رشته الگو قرار می گیرد تری فسفاته است و بقیه نوکلئوتیدها با اتصال به نوکلئوتید قبلی دو فسفات خود را از دست می دهند. یعنی با این وجود در هر رشته پلی نوکلئوتید خطی تعداد فسفاتها دو تا از تعداد نوکلئوتیدها بیشتر است. حال به شکل زیر توجه کنید :
به نام خدا
و خدا با خلاقیتی شگرف و مرموز دست به افریدن یازید
و هر یاخته ای را به اسراری تو در تو افرید
و جهان را در هفت روز خلق کرد و انگاه انسان را افرید .این ساخته که در درون خویش دنیایی مجزاست .این توده مشتاقی که تیزبینانه در پی کشف شهودیست در لابلای خلقت و علم زیست علم شناخت است .علم دستیابی به رموز خلقت در گوشه گوشه طبیعت مرموز درون و برون .شناخت از هر سلول انسانی گرفته تا جلبکی که در سطح زیرین تخته سنگی به حیات نرم و ساکنی مشغول است .رمز گشایی از تلاش برای زیستن هر یاخته ای تا لمس لحظات عاشقانه هر دلباخته ای
از لمس لحظات عاشقانه گفتم .شاید به یاد ان دلفینی که در لحظات رقص عاشقانه بر سطح اب ماهی کوچکی به دهان گرفته بود و به معشوقه اش هدیه می داد.
توسط : فرشته طاهری